Sygefold
Denne 1 års plag, havde kraftig infektion i knæleddet, havde kun et kort ophold på hospitalet. Han blev efterbehandlet med kraftig antibiotika 4 gange dagligt i venekateter, smertestillende og fysioterapi, han fik denne fold i haven, hvor han kunne se de andre heste, og være græsslåmaskine.
Uveitis
Dette øje kræver behandling 2 gange dagligt pga. uveitis. Her ses det ved lille pupil samt grålig streg lodret på øjet.
Øjet til højre, har meget kraftig ødem, samt uveitis og grønt stær. Krævede optil 14 behandlinger i døgnet, og behandlingen varede i 8 måneder.
Hesten gik på alm. fold sammen med sine venner. Hun kunne behandles uden øjekateter.

 

Sygeophold:

Ofte er det at være indlagt, bare ikke det bedste for hesten. Kan sygeperioden foregå under forhold der er mere naturlige for hesten, er følgesygdomme færre, og helingen bedre.
Rikke, der er ansat på Hospital For Storehusdyr i Taastrup på 15. år, er Aut. Veterinærsygeplejerske for heste (og smådyr) samt Examineret Hestemassør. Denne erfaring, viden og autorisation gør det muligt for os at tilbyde ophold for heste der kræver særlig pleje og opstaldningsforhold.
På baggrund af sin faglige og praktiske erfaring
kan Rikke derfor vare tage heste med særlige behov, og holde fagligt tilsyn med heste i et sygeforløb, samtidigt med at vi kan sørge for forhold der virker mere naturlige  og mindre stressende for hestene. Det er også derfor vi har haft de ekstra heste hos os i år, heste som ikke har været i træning, men som har haft alvorlige øjenlidelser (langtidsbehandlinger) samt kritiske haltheder.

kolikhest

Sygefolde og flere korte trækketure hver dag, kan være svært at efterkomme, men det er en vigtig del af genoptræningen for heste, hvad enten de er opereret for kolik eller skal komme sig over et haltheds forløb.

hest øjensygdom, øjenbehandling hest
Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net