Vi er meget stolte af Auðna, hun er efter Hugsyn som laver nogle rigtig dejlige afkom. Far er den meget smukke Arthúr fra Baldurshaga der har en rigtig flot 4 gænger kåring med 9 og 9,5 for alt det lækre vi går efter.
Vi har været med til alle Hugsyns 6 folinger, og Auðnas fødsel var fra start andeledes. Vi havde efterhånden overvåget Hugsyn i nogle uger, så vi var ved at være møre da Hugsyn så endelig på dag 348 får vokspropper, Hugsyn har nogle gange nøjes med at være drægtig 332 og 334 dage, så vi nåede at blive lidt trætte af alle de afbrudte nætter. Det er normalt at det kan svinge (det er bare anstrengende). Hugsyn har flest gange folet om aftenen omkring 21.30, og det har de andre gange være helt stille og roligt helt op til hun lægger sig ned, og det plejer at gå stærkt. Denne gang var det eftermiddag og hun var noget urolig noget tid inden, hun er længe om at lægge sig og hun rejser sig flere gange. Da hun begynder at presse mærker jeg at føllet ligger forkert, hovene peger op ad, jeg går lettere i panik, da føllet ikke kan komme ud hvis det ligger med ryggen den anden vej, hovene bliver synlige imens jeg får ringet til min reproduktions kollega, fordi Hugsyn jo presser.  Hugsyn rejser sig igen og da hun igen vil lægge sig må jeg lægge på til min kollega, da jeg skal bruge begge mine hænder, til føllets ben som stikker ud, men dér i det uro får føllet snoet sig det sidste stykke rigtigt på plads, og så får vi det ud, pppyyhh det var rart!! Så det kan nok kun have ligget delvist drejet.
Det er et stort føl, og det er lidt længe om at fatte hvor mælken er, og det virker lidt tumpet, vi giver det lavament inden den får pattet (vi plejer at vente til efter pga bondningen) da føllet ligner at det presser, men det vakler også rundt, så det er lidt svært at vurderer, men vores mistanke var rigtig der kom en armslængde knolde ud. Føllet får så lidt mere styr på sig og får fat i patten. Jeg er stadig lidt stresset, men jeg husker at give min kollega en lykkelig status. Føllet lægger sig, og vi ser at hun bukker forbenene op under sig (kolik tegn), så vi henter en ny omgang sæbevand til lavament, og da vi kommer tilbage er hun begyndt at prøve at rulle sig, i med sæbevandet og ud kom endnu en armslængde lort mere, og så var der ikke mere tegn på noget som helst andet end at ret flot hoppe føl efter Arthur!
I processen hvor vi skulle have føllet til at die, opdager vi at hun har flotte fortænder. Så vi har derfor konkluderet at føllet har haft lidt svært ved at finde nødudgangen, og har derfor ligget der lidt ekstra. Hugsyn kunne nok godt ha fået hende ud selv, men uden lavament var der udviklet en rigtig forstoppelse, og det er alvorligt. Det er derfor vil gør hvad vi kan for at overvåge alle folinger, for hvad hvis nu Hugsyn ikke selv havde kunnet.... og vi giver aaaaltid lavament som er lunkent vand med lidt sæbe i, og vil mindst se en armslængde mørk føl bæ. 
Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net