Vores tidligere hopper
Elding frá Ytra-Dalsgerdi

Født 1988
Karakteristik: Stor hoppe med meget godt sind, god vilje og fem rummelige og veladskilte gangarter. Avler store rideheste med lidt grov bygning, men meget godt sind og gode gangarter.

Kåring, Vilhelmsborg, 1996
Byg: 6,5-7,5-7,0-7,5-7,5-8,5:7,48
Rid: 8,0-7,0-8,5-8,0-8,0-8,0-7,5: 7,90
Total: 7,73

Far: Snældu-Blesi 985 frá Árgerdi, 1.kl. 1. pr. for afkom
Mor: Dögg 4431 frá Ytra-Dalsgerdi, 2. kl.
Mormor: Elding 4428 frá Ytra-Dalsgerdi, 1. pr for afkom. Bl.a. mor til Náttfari 776 frá Ytra-Dalsgerdi

 

Elding er solgt og siden aflivet pga alderdom. Det sidste føl hun fik er Eldey fra Raunsbjerggaard

På billedet  øverst er hun 4 år, og næsten lige kommet fra Island, under her er hun lige blevet nr. 3 i 5.1 til Pinsestævne på Nørregård.

 

Pinsestævnet
Vores tidligere hopper
Nunna fra Marstal
Født i 1988. Efter Freyr 881 frá Flugumýri

Nunna lavede utroligt smukke afkom. Hun var en stor brun hoppe, med stærke meninger og et sensitivt sind efter sin far samt Kolkuós slægten på mor siden. Hun gav i større eller mindre grad dette videre til sine afkom, hvilket gør dem til nogle meget smukke og "ind under huden type heste". 
Nunna og afkommene har lært os utrolig meget om hvordan sensitive heste håndteres, og hvordan man får en ven for livet.

Vi solgte Nunna og hun fik flere føl for hun blev aflivet i mens hun stadig havde sin stolthed.

Nunna er mormor til Hjörtur og Krafla, og oldemor til Edall

Billedet øverst er 3 af hendes afkom: Kyndill, Fagri-Örn og Seyla og under her har det Nunna med Kyndil som lille føl.
Islænder med god afstamning
 
Vores avl:

Valg af hingste:

Som avler har de senere år været et mekka i forhold til at kunne vælge imellem super gode hingste til fremtidens generation af ride heste.

Vi betræber os på at avle heste vi selv gerne vil ride på, ikke kedelige men heller ikke ild ud af bag og forenden, men god arbejdsvilje, rummelige grundgangarter samt god tölt og med smukt udtryk. 

Så vi vælger hingst udfra hoppens stærke og svage sider, men stadig udfra hoppens type, og på hvordan evt. andre af hingstens afkom er.
Det er dyrt og krævende at avle, og selvom hingste udvalget er stort, så er det vigtigste i dette her fag at hoppen kommer i fol og har det godt, her har vi oplevet meget forskelligt, så vi kigger først og fremmest på hvem hingsten står hos i bedækningssæsonen.

Vi vil gerne fremhæve flg. hingsteholdere, hvor der er top erfaring og ikke mindst "føling" med hopperne:
Tjenergården v/ Jens og Dorte
Stutteri Nord v/ Anne Sofie Nielsen
Bakkeholm v/ Charlotte og Lars
Vores hopper:(Klik på billedene for info om hoppen)

Vigdis fra Gultentorp:

Vi har haft Vigdis hos os siden November 2014. Vi har kendt hende i rigtig mange år, som genboens børnehest. Først da hun blev sat til salg blev vi alle klar over at hun er søster på moders side til Odda og Vigdis 2 fra Gultentorp.
Føllet fra 2016 er en stor sortbrun hingst med lille stjerne efter Sokrates von Frostwald. Svanur fra Raunsbjerggaard. 
Vi forsøgte med Lýkill fra Blesastödum i 2016, uden held, men Vigdis blev heldigvis drægtig med sønnen Spóliant og fik Huginn i Juli 2017. Derefter kom hun til Gumi, bare "ambulant" hun skal passes ekstra godt på da hun er en ældre dame, af det besøg kom Prins til verden 11 måneder efter.
For andet år i træk blev Vigdis i 2018 bedækket på 9. dagen, igen kun den ene gang og igen er hun drægtig, nu med Bastian.

Aleiga fra Krøjgård:

Rikkes første føl. Efter Gullveig som Rikke red sig til mange flotte placeringer i T1, 4.1 og FS1, Gullveig havde et ganske særligt sind, lærte f.eks. meget let cirkusøvelser som spanske skridt mm.
F: Skardi fra Sydra- Skördugill som stadig lever, en meget smuk 4 gænger med sådan lidt friser agtigt look.
Aleiga blev redet til da hun var 5 år, og var meget gummibold agtig, med et helt utroligt talent for at sætte sig og bære sig i tölt. Hun blev solgt som 5 års og var indtil foråret 2014 luksus skovturshest med super tölt og god vilje. Vi fik heldigvis muligheden for at få hende igen, og hun laver nogle meget sjove føl der minder om mormor.
Aleiga, der betyder min opsparing/ dyrebareste eje, har fået et hoppe føl efter Alfasteinn i 2015 i guld farve og derfor opkaldt efter Mormor og i 2016 fik hun en charmetrold af en lækker hingst efter Ormur fra Nord, han hedder Síríus fordi han har en stor smuk stjerne.
Vi forsøgte med Lykill fra Blesatödum uden held, men så kom Solfaxi fra Lysholm og hun var drægtig før hun kunne vrikke med et øre, hun fik smukke Baldur i Juli. 2017 var det år hvor Aleiga ikke blev i fol, hun blev bedækket for sent og kom så ikke i brunst mere. 2018 var vi tidligt igang med at få hende hingste klar, vi måtte bøvle lidt, men i fol kom hun, denne gang ved Skonfaxi´s lillebror Solon.

kåret islænder hoppe
Hugsýn fra Katulabo:

Janne fik en stor fødselsdagsgave i 2010, hun faldt for hendes smukke øjne og lækre gangarter. Hugsýn er kåret 4 gænger og efter Vængur og en tidligere top konkurrence hoppe.
Vi forsøgte at få hende i fol med Teigur fra Kronshof uden held, men året efter gik det lidt lettere og hun er her i fol med Gumi og folede smukke Dama.
i 2017 var Hugsyn til Bastian og fik Kjartan i juni
2018 blev hun drægtig med Atlas fra Selfoss

Billedet er fra februar 2017 - Drægtig med Gumi
 
Vores tidligere hopper
Ísold fra Rue

Født 1998
Karakteristik: Stor, velproportioneret hoppe med især godt kryds og god mankekam. Tölten har været lidt ustabil i takten, men er nu meget god og flot i flere tempi. Galop, trav og skridt er meget gode og flotte, og passen er i rivende udvikling.Ísold avler smukke velrejste heste.
Far: Gassi 1036 frá Vorsabæ, 1.kl, 1. pr for afkom
Mor: Nunna fra Marstal,

Kåring, Hedeland 2004
Byg: 7,0-8,5-7,5-8,0-8,5-7,5-7,5-8,0: 7,98
Rid: 7,0-8,0-6,5-8,0-8,0-8,5-8,5: 7, 62
Total:7,76

Ìsold er mor til Krafla og Hjörtur.
Og så fik hun også et smukt hoppe føl efter Tenor, som desværre løb ud foran en bil så hun måtte aflives pga et brækket ben.

 Ísold er solgt.

Svarta - Perla frá Nýjabæ.

Vi ejede aldrig Svarta- Perla,  hun blev kåret som ung, og vi var så heldige at måtte bruge hende og vi fik derfor Midas. Billedet er et af de sidste der blev taget af hende før hun blev sendt afsted til hingst i 2013
Selv ved at skrive dette, så lang tid efter presser tårerne sig frem, Svarta-Perla døde en pinsom død i et strømhegn hos hingsteholderen.
Vi havde hende i 2 sæsoner, en enestående hest der lavede nogle meget dejlige afkom, hun kom dog ikke i fol i første sæson hos hos. Hun var en af de der rigtig kloge heste, der lyn hurtigt regnede ud hvor den lille vandkop på den mega store fold var, typen der ikke blandede sig med flokken, før hun var i brunst og skulle finde sig en hingst.
Vi købte Matti og Sigga af avleren før uheldet, og har siden solgt Sigga til nord Sjælland, så vi har kun den mulighed at låne en af hendes hoppe afkom, for at bringe hendes gener videre.

Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net