Træning af islandskhest
Tillid blev skabt til en meget bange og snu hest
"Hvidben"
Matti fra Sofiedal, 4 år - under longearbejde.
 

Tilridning:

Vores egne heste tilrides som fire- eller femårs. Tidspunktet for påbegyndt tilridning vælges efter den enkelte hests fysiske og mentale modenhed. Nogen er bare ikke klar til tilridning som fireårs, og må vente et helt eller et halvt år. Andre siger nærmest selv til og begynder at vise en ændret adfærd i flokken. Tilridningen sker på hestens præmisser og grundlægges fra jorden. Her foretages dominans-øvelser, basale signaler indlæres, styrke og smidigheds træning startes også inden vi sætter os op på hesten. Oplevelser i terrænet sker både alene og i ledtog med en erfaren følgesvend, det kan også være vi har haft den unge hest med som håndhest inden den prøver turen med rytter på. Fysisk krævende metoder som longering og kørsel i dobbeltliner bruges kun i mindre omfang til den helt unge hest. Det er vigtigt for os at fremelske et godt ridehumør i hesten og undgå at presse den unødigt frem i fin balance med at hesten skal "åbnes op" så dens fulde potentiale kommer frem. 


Vi tilstræber at holde vores heste i flokke med en blandet aldersfordeling, hvor unghestene går sammen med de voksne. Dette giver et sundt hierarki i flokken, og for den unge hest er det en fin forberedelse til tilridningen. Den vænner sig til, at andre heste bestemmer over den, og lærer derved en vigtig social adfærd. Dette danner basis for den tidlige tilridning, som primært bygger på simple signaler, der tager udgangspunkt i hestenes eget kropssprog på folden.
 


 
Tilridning af islænder
Ros gives og modtages
Tilridning af islænder
Kyndill, Ørn og Seyla fra Rue på vej på tur sammen
Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net