Vi tilbyder flg.: 

Se endvidere under: Sådan gør vi, samt under Priser.
Kontakt Janne 20492392 eller Rikke 21473623 for yderligere.


Tilridning af din hest:

Vi tilrider oftes hestene i det år de fylder 4 år, og helst om sommeren. Der får de den første træning i alle de grundlæggende ting fra jorden, øvelser og signaler vi bygger videre på når hesten får rytter på. Efter denne første træning på ca 1-2 mdr. får hesten helt fri, og startes så op igen efter ca 3-5 mdr.
Inden hesten kommer til os, skal den have raspet tænder. Den skal have velpasset hove, men ikke nybeskåret da den så bliver øm tået, vi starter dem nemlig helst uden sko, men får så sko på dem under 2. omgang, medmindre den blev ømtået. 


Træning af din hest

Skal tølten styrkes, er hesten nervøs eller er det noget helt 3. du gerne vil have hjælp til, så er grundlaget ofte det samme, nemlig grundtræningen. Vi arbejder med forskellige principper, og både med og uden rytter på.
Inden træningsforløbet hos os er afsluttet, har vi den fremtidige rytter med ind over, f.eks med undervisning på hesten og/eller vores hest
.


Undervisning:

Vi tilbyder undervisning her på Raunsbjerggaard, og vi kører også ud.

Der er ingen nemme løsninger, men er grundarbejdet hos både hest og rytter bygget rigtigt op, så kan man det hele på en glad, afspændt og afbalanceret hest.
Vores undervisning er baseret på rytterens indvirkning (også den ubevidste) på hesten, ud fra hestens biomekanisme. 
Det er meget vigtigt for os at hestene bliver trænet med henblik på at holde et langt liv, og det skal være sjovt at være ridehest.


Pension af islandske heste.

Hesten bliver passet som en del af vores heste, dvs de går sammen med vores, typisk opdelt i hopper og vallakker (/unghingste) for sig.
De går mest på jordfolde, da det er den sikreste måde at styre deres foder indtag på. De bliver fodret med wrap/græs, mineraler og halm 3-4 gange dagligt og efter behov. Vi går meget op i at de ikke bliver for fede, og alt det dårlige det nu bærer med sig, derfor bruger vi meget energi på netop at kontrollere deres græs indtag og styre fodringen generelt. Det at de går i harmoniske flokke, giver god dynamik og livsindhold hos hver enkelte hest.
De har adgang til løsdrift, og de kommer på boks hvis det er mest hensigtsmæssigt. 
Der er adgang til Ledreborgs skove 10 min ridt fra gården ad stier/grusveje, vi har bane og rotunde. 
På gården bliver der redet mest ude i naturen, så der er ofte en at følges med. Hos os er det vigtigt at ridningen også er sjovt for hesten, så vi går meget op i at hesten rides hensigtmæssigt, dvs med hensyn til hestens styrke og balance, vi har derfor undervisning inkluderet i prisen, da vi alle kan nyde godt af jævnligt at blive rettet og får tips om træning og ny viden om f.eks. løsgøring, man kan også bytte sin undervisning til 1 x træning af hesten, hvis det passer bedre.
Desuden er prisen incl. ormekur/ormetjek. (max 2 x kur samt 1 x tjek årligt)
Der er ingen fodringsvagter, eller faste pligter. Vi tager gerne hesten ind til smed (dog kun hvis brug af samme smed som os) og dyrlæge, bestiller også smeden hvis vi ser der er en tabt sko.
Rikkes erfaring som veterinærsygeplejerske gør desuden at der er en stor viden om hestens sundhed og i forbindelse med sygdom/skader, lige ved hånden. 

Se mere under Priser samt
under Sådan gør vi. 

Kontakt Janne 20492392/
Rikke 21473623

 
Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net