Svarta-Perla tyk med Midas i maven
 
Èt af de sidste billeder af hende. Dette er få uger før hun kommer afsted til hingst.
Svarta-Perla har klaret folingen af Midas flot og uden problemer. Vi fik hele oplevelsen!
Omi fra Sofiendal - Forrest på billedet
Matti fra Sofiendal - Bagerst på billedet
Baldur fra Sofiendal
Freyja fra Sofiendal
Sigga
fra Sofiendal
Midas fra Raunsbjerggaard
Disse meget forskellige heste, er alle after Svarta-Perla, og heste som vi har redet til, så vi har et godt kendskab til hvad hun har bidraget med.
 
Tidligt en Maj morgen 2013. Midas er netop kommet til verden
Når man har haft heste i mange år, og en del af dem, så oplever man mange ting, også triste, sørglige og helt ubeskivelige forfærdelige, Svarta-Perla´s død var det sidste.

Vi fik lov til at låne Svarta- Perla fordi ejeren ikke havde "brug for" flere føl, og fordi SvartaPerla var en super mor på alle måder, samt at hun lavede meget lækre afkom. Svarta-Perla blev kåret som ung, og vi var så heldige at måtte bruge hende og vi fik derfor Midas.

Selv ved at skrive dette, så lang tid efter presser tårerne sig frem, Svarta-Perla døde en pinsom død i et strømhegn hos hingsteholderen, og det fortsætter - det blev først opdaget efter en uge... ! Hop videre til næste spalte hvis ikke du vil have detaljerne. Mor og jeg kørte op til hingsteholderen og så hvor hun lå, jeg ville sikre mig at hun ikke havde ligget der i flere dage eller mange timer, jeg ville se det, for jeg håbede at finde at hun var død på stedet. Hingsteholderen mente hun havde brækket nakken, men jeg ved at heste ikke ret ofte dør ved at brække nakken. Hun var død forholdvis hurtigt, der var f.eks. ingen lort fra hende, men ellers kunne jeg ikke se andet end at hun lå fladt på siden, med venstre bagben i hegnet, men altså ikke på en måde hvor nakken så ud til at være inormal position. Hun havde helt sikkert lidt, selvom det havde været meget varmt den uge i August, så havde der nok også været vand i den grøft hvor hun lå, og så gør strøm ekstra ondt. Bagbenet sad fast højt oppe i Podahegn, og det var derfor ikke muligt for hende at komme fri, da hegnet var stramt. Jeg har selv fået stød af stedets hegn, og der er smæk på! Så hun har på ingen måder kunnet komme fri, og slet ikke med bagbenet løftet så højt, samtidig af hun fik mega meget stød. Det skete højest sandsynligt meget tidligt om morgenen, da flokken havde været løbet ud, så selvom stedets folk havde set der manglede en hest, så var det nok for sent at redde hende da de opdager det. Hingsteholderen er selv meget påvirket af uheldet, der er ingen der ønsker dette for nogens eller nogen heste.  

Midas var endnu et lille føl, med mors kloge egenskaber, hvordan han klarede sig uden mor kan du læse under Midas (solgte heste)

Vi havde Svarta-Perla i 2 sæsoner, en enestående hest der lavede nogle meget dejlige afkom, hun kom dog ikke i fol i første sæson hos hos. Hun var en af de der rigtig kloge heste, der f.eks. lyn hurtigt regnede ud hvor den lille vandkop på den mega store fold var, typen der ikke blandede sig med flokken, før hun var i brunst og skulle finde sig en hingst.

Vi købte to af Svarta-Perlas afkom, Matti og Sigga, af avleren før uheldet.


Den måde Svarta-Perla kom herfra på, vil altid gøre helt utolig ondt på os.

- Rikke
Raunsbjerggaard I/S - Raunsbjergvej 14 - 4330 Hvalsø - raunsbjerggaard@gmail.com - Kontonr. 5377-0246487 Mobile pay: 21473623
Lav din egen hjemmeside med mono.net